Marco had aangeboden me een beetje op weg te helpen met de menukaart van Smart Bites, dus ben ik gisteren een dagje naar het strand geweest, Ter Heijde aan zee om precies te zijn. Misschien niet de mooiste dag van het jaar, maar het bleef droog en de lucht boven de zee had ieder kwartier een andere kleur, waanzinnig. Lekker gewerkt, een hoop input, en en passant ook nog lekker gegeten, want vriend Jos kan er wat van (onthoud die naam!!). We begonnen met een stukje zeeduivel met lardo di Collonato, schuim van vongole, lamsoren en poeder van zeekraal, waarna een stukje kabeljauw met Thai curry en boksoy. Allemaal erg lekker, met een glaasje riesling Paradäis van Albert Duhr (D, 2004) die we wat aan de zoete kant vinden, waarna we overstappen op de altijd heerlijke Naia (E, 2005).

We ploeteren door, komen met het ene wilde idee na het andere, meer dan de helft valt af, maar het concept begint vorm te krijgen (voorzover het dat nog niet had). Stukje duif met crème van aubergine en ansjovis, Finse oesterzwam, zeekraal en zijn eigen jus volgt, vergezeld van een glas Bierzo Pétalos van J Palacios (E, 2004), die ik vorige week ook bij El Bulli dronk….. prima. Omdat het allemaal muizenhapjes zijn (echt, ik eet echt niet zo veel….), friemelt Jos er nog en uitstekende steak tartare overheen, op een toastje, met een gebakken langoustine, helemaal lekker. Overigens heb je nog een krappe maand, 1 oktober gaat het strand dicht bij Elzenduin (zie website in de kantlijn). We laten de toetjes voor wat het is (kijk in de nieuwe Smart Cooking Agenda voor het recept van Marco’s piña colada) en rond 5-en ga ik naar huis, biefstukje bakken en lekker op de bank naar voeballeh kijken.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.