Ik was met de zoon en 2 vrienden in Ha Long Bay (Vietnam), de bizar mooie baai met honderden eilandjes, een uur rijden van Hanoi.

Varen, een bezoekje aan een floating fishing-village, een coole grot, heerlijk eten, nog beter slapen, een en ander onderbroken door een klein regenbuitje af en toe, dus dan ga je maar een beetje kokerellen.

Vietnamese loempia’tjes, de beroemde Chả Giò (de door Max gevangen calamares is niet in de loempia gegaan…).

Recept Afdrukken
Chả Giò “Legend”
Maaltijd snack
Keuken vietnamees
Porties
stuks
Ingrediënten
Maaltijd snack
Keuken vietnamees
Porties
stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. Leg de glasnoedels in heet water, giet na 3 minuten af en snijd fijn.
  2. Leg shiitake's en champignons in heet water, giet na 10 minuten af en snijd fijn.
  3. Meng glasnoedels. shiitake's en champignons met varkensgehakt, ui, bosui, garnalen, wortel, ei, peper en zout goed door elkaar..
  4. Bevochtig een vel rijstpapier, leg een klein worstje van loempiavulling aan 1 kant, rol het vel tot halverwege, vouw de zijkanten naar binnen en rol verder door. Sluit af door het uiteinde van het vel te bevochtigen en strak aan te drukken.
  5. Frituur de loempia's met maximaal 8 tegelijk 8 minuten in op 175ºC voorverwarmde olie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.