Het is vandaag International Pickle Day, dus je kunt 2 dingen doen; 1) het heerlijke zuur van Oos Kesbeke in huis halen, of 2) zelf augurken inmaken!

the process of canning pickled gherkins for the winter, pickles cucumbers in glass jars close-up.

Je boft, en dat is geen toeval, maar het augurkenseizoen is net begonnen (mei-september), dus kijk je groenteman lief aan en ga uit je dak (één van de lekkerste augurken ooit at ik bij Kaylin & Hobbs op de Granville Market in Vancouver).

Recept Afdrukken
Augurken inmaken
Maaltijd garnituur
Prep Tijd 30 minuten
Porties
kilo
Maaltijd garnituur
Prep Tijd 30 minuten
Porties
kilo
Instructies
  1. Leg de augurken in een paar laagjes in een hoge pan, strooi zout over iedere laag, zet 24 uur weg, spoel het zout eraf en droog goed af.
  2. Verwarm azijn tot 60ºC en laat hier suiker en zout in oplossen.
  3. Steriliseer jam- of weck-potten en vul ze met augurken, sjalot , dille en warme azijn, zorg dat de augurken onder staan, sluit af en laat de potten op z’n kop afkoelen.
  4. Laat minimaal 2 weken op een koele donkere plek rijpen.
  5. Wil je de augurken langer bewaren? Vul dan gesteriliseerde jam- of weck-potten met augurk/sjalot, kook de azijn op, vul de potten af, sluit af en laat ze op hun kop afkoelen. De augurken zullen wel iets zachter worden door het afkoelen in de warme azijn
  6. Ik heb hier 3 potten van 750 ml mee gevuld. Gebruik altijd een schone vork of tang om een augurk uit de pot te halen.
Notities

Dit is een basisrecept, ga uit je plaat met andere gedroogde kruiden (als je ze langer dan 7 dagen wilt bewaren), verse kruiden, Spaanse pepers, specerijen, het is allemaal een kwestie van smaak. Een paar zaken liggen aan de basis; vast en vloeibaar zijn altijd 50/50, bij zoetzuur geldt dat ook voor azijn en suiker.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.