Het is vandaag St. Pascal, dat is de beschermheilige van de koks, dus het gaat vandaag even niet over eten, maar over de hardware! Ik, en met mij vele koks, erger me al jaren aan steeds viezer wordende koekenpannen waar het vuil, verbrand vet etcetera gewoon soort van inbrandt. Allersmerigst eigenlijk. Daar zijn we (de vrouw) wat aan gaan doen.

Poets met een koperen pannensponsje (van favoriete kookwinkel Studio Bazar)en wat  Dreft de losse bladdertjes van de buitenkant en maak tegelijkertijd wat krasjes. Daarna leg je de pan minimaal 2 dagen in een goed afgesloten Komozak met in het midden een schaaltje ammoniak. Pas goed op als je het er weer uithaalt, de walm slaat je om de oren (en je neus). Vervolgens ga je met je koperen pannensponsje met alleen heet water weer aan de slag en de zwarte vellen vallen er gewoon af, aldus Miep Kraak.

De methode is ook ijzersterk voor ovenrekjes, grillroosters, je weet niet wat je ziet! Let op, ik gebruik dit paardenmiddel alleen met rvs pannen en roosters! Happy St. Pascal!!


Reacties

  1. Door DutchFoodie

    briljant!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.