PERSBERICHT
Tijdens Taste of Amsterdam 2013 zal de eerste editie van de Amsterdam Barbecue Challenge plaatsvinden. Taste ambassadeur Julius Jaspers heeft een barbecue wedstrijd uitgeschreven waarin deelnemers middels een blackbox gemaakte vis- en vleesgerechten worden beoordeeld door een professionele jury. De winnaars van de voorrondes op 6, 7 en 8 juni 2013 zich zullen plaatsen voor de finale op zondag 9 juni. Zo zullen er 5 finalisten en 1 wildcard deelnemer in de finale strijden om de felbegeerde hoofdprijs; een Big Green Egg large, incl. werktafel t.w.v. € 2.219,-
Wedstrijd:
Binnen 90 minuten het bereiden van een vlees- en een visgerecht uit de black box op een kolengestookte barbecue. Beide gerechten zullen geserveerd moeten worden met een groentegarnituur.
Datum:
Voorrondes: donderdag 6 juni 19.00-20.30
vrijdag 7 juni 17.30-19.00
20.30-22.00
zaterdag 8 juni 15.00-16.30
19.00-20.30
Finale zondag 9 juni 16.00-17.30
Prijzen:
Eerste prijs Big Green Egg large, incl. werktafel t.w.v. € 2.219,-
Tweede prijs Big Green Egg small, incl. starterskit t.w.v. € 579,-
Derde prijs Le Creuset, gietijzeren braadpan ø28 cm t.w.v. € 249,-
Vierde prijs Magimix blender t.w.v. € 189,-
Vijfde prijs Demeyere r.v.s. grillpan t.w.v. € 179,-
Zesde prijs Solis vacumeerpakket t.w.v. € 150,-
Jury:
Michiel Deenik eigenaar restaurant Visaandeschelde
Gert Jan Kiers Slagerij Fontijn (KCBS jurylid en leermeester vlees ROC)
Inschrijven?
Stuur je gegevens en favoriete voorronde-datum naar:de@goal-getters.nl
(Maximaal 2 deelnemers per team)