Om ons na Noma even voor te bereiden op het vervolg van het parcours doen Ron en ik een tukje en gaat de rest het dorp in. Om 18.45 verzamelen we bij Eldorada, tip van Elisabethonfood, in het oude pand van Kadeau. Het is een beetje donker binnen, behoorlijk warm ook, en na de eerste fles Chenin de la Colline (F, 2015) is de wijn op, althans deze, en moet de avond nog beginnen…

De kaart is klein, we zijn met zijn 6-en, het ruikt goed dus we bestellen alles

Snacks; De onion bhaji, gefrituurde ui-koekjes, zijn waanzinnig en komen met een gekruide Indiase pasta. Cured beef met een emulsie van gist biedt stevige smaken, evenals de goddelijke bagna cauda (crudité’s die je dipt in een ansjovissaus), terwijl de zwezerik “nuggets” weer heel fris en licht zijn. De springrolls zijn prima, de gegrilde mini-prei met kruidendip ook, en de lamsworstjes zijn niet alleen lekker maar ook supersappig.

IMG_7986

Voorgerechten; ceviche van heilbot met een schuim en repen mini-komkommer is prima maar niet spannend, de Thai beef salad daarentegen is een culinair orgasme en wordt direct bijbesteld. Volledig out of the box, een plak gebakken vlees, waanzinnige saus, een plak coeur de boeuf en wat groene kruiden, waanzinnig (binnenkort bij happyhappyjoyjoy als bao van de maand). De hoofdprijs van de voorgerechten, misschien wel van het diner gaat naar de bibimbap, een Koreaans gerecht van gebakken rijst, diverse condimenten en een rauw ei. Alles door elkaar mengen en smullen maar (bijna net zo lekker als de morning-congee bij MAD de volgende dag). Ook deze gaat direct in de nabestelling.

IMG_7991

Hoofgerechten; de chicken, corn and curry leaves is heerlijk, zo ook de tarbot met paddestoelen en paddestoelenbouillon, maar hier gaat de hoofdprijs naar de geroosterde selderijknol met inktvis en bruine boter, prachtige smaken.

We hebben alle gerechten gedeelt, dus met een goddank niet volledig voldaan gevoel lichten we het anker en gaan we naar Clou*, wil Ron graag naar toe…

Elodrado was in ieder geval top!!

alle foto’s staan op Facebook

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.