Het is nog niet zo eenvoudig om op zaterdagavond in de hoofdstad lekker te eten, althans na de klok van 11. Er zijn natuurlijk nachtrestaurants, ik ging vroeger nog wel eens naar Bojo, maar vaak zijn dat plekken waar het uitsluitend na een grote hoeveelheid alcohol leuk is, en niet na een ontroerend concert van ’s werelds grootste chansonnier Charles Aznavour, want daar was ik gisteren, met mijn trouwe kameraad Robbert V.

IMG_4522

Eureka…, vriend Ferry had het laatst over Castell, aan de Lijnbaansgracht, 45 jaar open en nog nooit geweest. Vlees, vlees en vlees, wat wil de mens meer…(rode wijn!)

Castell dus, aan de Lijnbaansgracht een paar panden van de hoek van het Leidseplein. Warm, bruin, leer, hout, gezellig, gedateerd, precies wat ik leuk vind. De bediening is hartelijk, de bar is vol en aangezien we niet met een plank op schoot op een van de loungebanken willen zitten worden het de laatste 2 draaistoelen bij de grill. Lekker warm, dat wel, maar een prima plek voor de Marques de Riscal (E, 2012) en het voorgerecht bestaande uit 6 volle, vette slakken, lekker klassiek!

IMG_4527

De ribeye, Hollands uit Twello, wordt voor mijn neus krokant gegrilld en met perfecte cuisson geserveerd. We laten de gepofte aardappel en de salade voor wat het is, een super stuk vlees met de 2 bijgeleverde sausjes is precies wat we willen.

IMG_4530

Het vertrek is minstens zo hartelijk als de aankomst, met een zoen van de juffrouw!! Een moordtent waar je tot na middernacht kunt bestellen, maar vraag een plekje aan de bar.


Reacties

  1. Jammer dat jullie er niet bij waren!
    Charles Aznavour heeft na zijn beide optredens heerlijk bij Brasserie Bark gegeten!
    Hadden jullie samen met de heer Aznavour aan tafel kunnen zitten samen met de andere gasten die weten dat je bij Bark 7 dagen per week tot 00:30 kun bestellen!

  2. Door Susan

    Wat een flauwe en jaloerse reactie, mensen van Bark! Geen goede marketing, dan ga ik toch liever naar het warme en hartelijke Castell!

  3. Door Nathalie Bulten

    Holland Casino Amsterdam, heeft óók een hele verfijnde keuken. Èn er kan tot s’ nachts 02.00 uur gedineerd (besteld) worden!!

  4. Door Tielen

    Gaat lekker toch niets boven Castell…. Komen daar al 25 jaar denk ik, nog nooit tegen gevallen! Grote klasse!

  5. Door Stefan

    Kwam daar al 35 jaar geleden, 20 jaar geleden legden we de kussens van de bank nog gewoon op de grond voor de salontafels. Mag dat niet meer dan??! Dat zou een compleet gebrek aan inzicht betekenen. Nieuw management ondertussen? Leuk dat de marqués nog steeds geschonken wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.