Weer een receptje, het kan niet op! Daar we door de sneeuw zijn overvallen, skïen is bijna onmogelijk, zit ik delen van de dag achter m’n laptop, en sta ik andere delen in de keuken. Pot au feu, in rode wijn gestoofd vlees, côte de boeuf, alpin gratin en gisteren dan mac & cheese, ofwel een snelle macaroni met ham en kaas. Snel ineens..? Ja, want door die enorme sneeuwval hebben we besloten een dag eerder richting huis te gaan en een pitsstop te maken in Lyon. Dus nog wat last-minute boodschapjes, afscheid links-rechts, en een snelle hap!

4 personen (en dan heb je misschien wat over)

1             kook de penne volgens de aanwijzingen op het pak in ruim kokend (en gezouten) water,            giet af en spoel koud.

2               maak een béchamelsaus door 50 gram boter te smelten en hier 50 gram bloem in te mengen. Laat rustig 10 minuten garen zonder te kleuren en meng beetje bij beetje met de melk. Laat de saus goed gaar worden en controleer de dikte.

3               meng de béchamelsaus met de room en de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen

In mijn gezin wil de helft de pasta uit de pan, en de andere helft, including me, gegratineerd uit de oven.

4               pan; meng de helft van de pasta met de helft van de saus en de helft van de ham en roer op het vuur tot de gewenste warmte. Controleer goed dat vooral de pasta ook echt warm is. Serveer direct.

5               oven; meng het restant van de koude pasta met het restant van de lauwe saus en het restant van de ham en vul hier een braadslede mee. Bedek de schotel met geraspte kaas en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190ºC.


Reacties

  1. Door dominique

    wie heeft het gegratineerde bovenrandje er al af gesnoept???

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.