Recept Afdrukken
zalm, koud en kort gerookt
Maaltijd voorgerecht
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Maaltijd voorgerecht
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwijder zorgvuldig alle graatjes uit de zalmfilet en leg de zalm in een passende braadslede, het liefste op een rekje.
  2. Bestrooi de zalmfilet eerst met suiker en daarna met zout en zorg dat de korrels echt goed verdeeld zijn.
  3. Rasp de sinaasappel en de citroen boven de zalm en verdeel ook dit zo goed mogelijk.
  4. Leg 2 stukjes eierdoos in de hoek van de braadslede, steek goed in brand met de crème brulée brander en bestrooi met de rookmot (eiken, kersen, wat je lekker vindt). Sluit de braadslede direct af met aluminiumfolie, prik hier een paar gaatjes in en laat zo een kwartier staan. Verwijder het folie en laat de zalm goed uitwasemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.