Een van de lekkerste gerechtjes is de heilbot, alhoewel mijn kritische buurvrouw, en ze kan het weten, haar cuisson niet top vind. Ik de mijne wel, met korrels Wagyu salami (eigen fabrikaat van Nice to Meat) en 3 bereidingen van wortel.

We drinken een glaasje Aglianico vulture “Grifalco” (I, 2006), met zorg uitgezocht, maar stappen toch weer over op de Barolo….. Pièce is, hoe kan het anders, Nieuw Zeelands Gold, prachtige entrecôte met foyotsaus (combi van béarnaise met kalfsjus), bietjes en met knoflook geconfijte aardappel. Helemaal top, en na even aandringen is er zelfs een na-servies…… Ondertussen smeden we mooie plannen, waaronder het “van de mergel naar de klei” plan, waarin Hans in Amsterdam achter de pannen kruipt ten behoeve van al mijn vrienden en vriendinnen in Vietnam. Je hoort nog….

Zoete finale bestaat uit een kleine marquise van chocolade met een crème van bloedsinaasappel en een streepje Wagyu reuzel met grapefruit. Hierbij nog een vingerhoed Valdspino “El Candado” (PX uit E) en dan is het mooi geweest. Morgen weer vroeg dag, laatste dag slepen, lekker op tijd naar de woonwagen. Mooie avond, wat zeg ik, top dag met die eerste paal van Ferry



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.