Ik was vorig jaar in Javéa (Xàbia) bij mijn vriend Ferry en zag daar een grote vijgenboom. Ik herinnerde me een olie van mijn vriend Marco Westmaas en na een paar appies had ik het recept. Het gaat het beste met een thermoblender (da’s een blender die ook warm wordt) maar als je die niet hebt (de mijne is kapot) kan het ook prima in een pannetje op het vuur, als je de temperatuur maar goed in de gaten houdt. Het eindresultaat is een geweldige, zachte, geparfumeerde olie. Niet normaal lekker.

 

Recept Afdrukken
Vijgenbladolie
Maaltijd sauzen
Prep Tijd 20 minuten
Porties
ml
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Prep Tijd 20 minuten
Porties
ml
Ingrediënten
Instructies
  1. Haal de dikke nerven uit de blaadjes en draai met de olie 12 minuten in de thermoblender * op 85ºC.
  2. Passeer door een koffie-filter of een superbag, met een bakje met ijs eronder tegen de verkleuring.
Notities

(als je geen thermoblender hebt tot 85ºC verwarmen dan van low naar high speed ± 8 minuten in de blender).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.