Als ik ergens lekker eet, en dat gebeurt nog wel eens in (zelden in Canada), vraag ik de mensen die daar werken altijd waar zij gaan eten als ze vrij zijn. Bij Wild Mountain schrijft de lieve Natalja een briefkaart vol en bovenaan staat Stage, haar favoriet.

Ik check de website uit, klik op ‘awards & reviews’ (klik ook maar even) en lach me helemaal dood. Dit moet een topzaak zijn! Na een lange dag met veel rijden, lopen, klimmen, en als hoogtepunt een bezoek aan de kapper (na 2,5 maand) schuiven we ruim uur te vroeg aan bij Stage. “Geen probleem dat je te vroeg bent, wil je buiten zitten? Ook geen probleem… Wil je naar binnen als je het koud krijgt, ook geen probleem..”

Niets is wat het lijkt en al helemaal niet na het lezen van de reviews. We krijgen het laatste tafeltje op het overvolle terras (wat vol zit met bierdrinkers omdat de overburen net die dag een brandje hebben gehad, de Canadees eet liever binnen) en we bestellen met veel moeite een fles niet-natuurwijn (Pouilly Fuissé Sur la Roche van Eve & Michel Rey, F, 2019) die er geweldig ingaat (no worries, niet bij mij). De mini-kaart, elk gerecht bestaat uit 2 woorden, wordt helemaal uitgelegd en we starten met lekkere ‘house-pickles’, geweldige warme met chorizo gevulde olijven (perellos & pork), PVT lonza (een soort lardo met een heel klein en  pittig randje vlees (PVT is de maker/slager), en een tète de veau met XO-saus. Allemaal heerlijk.

De tuna crudo, stukjes rauwe tonijn in een rode marinade, is lekker, de humboldt (sepia die wordt verkocht als oktopus) met groene kruiden en dungesneden jalapeño is top,

de gemarineerde tomaatjes met gekonfijte citroen verrukkulluk en de varkenslende met groene tomaat en zijn eigen jus heerlijk. Wat een genot, allemaal vers fris eten zonder suiker, lagen gesmolten kaas en andere vettigheid. How un-Canadian…

Een speciale melding nog over de ‘green beans’, haricots verts die door een soort mayo-saus zijn gehaald, neergelegd in bosjes en bestrooid met geraspte blauwe kaas. Best lekker, en dat komt uit de mond van een blauwe-kaas-hater!

We nemen desserts, wat we eigenlijk niet vaak doen. Crème fraiche met een hart van dulce de leche (ingeklonken gecondenseerde melk), gekonfijte korianderbloemen en -sechuanpeper, en sinaasappel-schaaf-ijs, unreal…

Net als de platte uitgedrukte vijgen met een flinke lepel crème fraiche met brie en witte chocolade, en kombu-poeder op de rand. Lang verhaal kort, heerlijke avond!

Stage |1307 Gladstone Ave|Victoria|Canada


Reacties

  1. Door De DF

    Mjammie! De DF komt zijn vriend weer snel opzoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.