Echt jááááren niet geweest, zomaar 20 jaar, Sea Palace, de Chinese boot vlak naast het Centraal Station. Vroeger de vaste hang-out op dinsdagmiddag, mijn vrije dag, en nu hoorde ik dat het nog steeds beregoed is. Waarvan acte!

Na de open dag op de HvA met zoon Max duiken we vorige week op zaterdag de wirwar van straatjes achter het Doubletree hotel in. Via tochtige steegjes en spelonken sta je ineens op de kade en stap je aan boord van het grootste restaurant van Amsterdam. De meneer van de jassen zoekt een tafel en de uitleg van de accentloos Nederlands sprekende Chinese jongens is helder. Aankruisen op het briefje wat je wilt en het feest gaat beginnen. 

Er is een kleine kink in de kabel wat betreft de har chun fan, de gestoomde rijstpannekoekjes met garnalen, ze zijn aan het verbouwen en de keuken is momenteel een stuk kleiner, dus die zijn er vandaag niet. 

Er zijn wel een soort ba pau met char sui varkensvlees, har kau, de gestoomde “schelpjes” met garnalen, en stukjes groene paprika gevuld met een visfarce. Speciale plek hier voor de gestoomde koeienmaag met zwarte bonensaus, wat is dat toch lekker. Boze tongen beweren dat die koeienmaag met gif en chemicaliën wordt schoongemaakt, maar ik weet zeker dat dat hier niet gebeurt. 

Er komt nog een loempia’tje, een potstickertje, inktvisjes en gebakken sui kau, het is overheerlijk. 2 spa’tjes en een pot Chinese thee, en een rekening(-etje) van € 40,=, hoe kunnen ze het ervoor doen. Maak niet de fout ’s avonds deze lekkernijen te bestellen, dim sum is tot 16.00 (www.seapalace.nl) 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.