Aanhakend op Julius’ Voorraadkast van afgelopen vrijdag met quinoa in de hoofdrol nog even een lekker receptje, deze komt uit mijn Eenpansbijbel die in oktober verschijnt.

Ik vind het zelf meer een bij- dan een hoofdgerecht!

Recept Afdrukken
Risotto van quinoa met courgette
Maaltijd garnituur
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd garnituur
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Fruit knoflook zacht aan in de helft van de olie maar laat niet bruin worden en bak hier de courgette rondom een paar minuten in aan. Zet apart
  2. Fruit sjalotten zacht aan in het restant van de olie, laat ook deze niet niet bruin worden, en roer hier de quinoa doorheen.
  3. Blus af met witte wijn, laat aan de kook komen en giet hier een kwart van de warme bouillon op. Laat indampen tot bijna droog, roer af en toe door en vul aan met weer een kwart van de bouillon.
  4. Ga door met vocht toevoegen en indampen tot de bouillon op is en de quinoa gaar is (controleer dit en voeg eventueel nog wat water of bouillon toe tot de gewenste garing is bereikt).
  5. Haal de quinoa van het vuur en roer er de blokjes boter en de kaas doorheen. Roer tot je een homogene massa hebt en roer er dan pas de courgette doorheen.
  6. Laat nog even doorwarmen en breng op smaak met zout en peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.