Recept Afdrukken
Urker vistaart 2011
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Hollands
Prep Tijd 60 minutten
Porties
persoon
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Hollands
Prep Tijd 60 minutten
Porties
persoon
Ingrediënten
Instructies
  1. Dood de kreeft door een koksmes haaks in de lengte van zijn lichaam door de kop vlak tegen het pantser te steken.
  2. Leg de kreeft in kokend water, zet de pan van het vuur, laat 6 minuten staan en koel de kreeft in ijswater.
  3. Maak de diverse onderdelen zoals staart, elleboogjes en scharen schoon en koel direct weer in ijswater.
  4. Rol bladerdeeg uit en vul hier een bakring op bakpapier mee. Prik goed in met een vork en bak 15 minuten op 180ºC
  5. Roer spinazie met een teen knoflook op een vork gaar in boter en laat al het vocht verdampen.
  6. Maal spinazie fijn in de blender met eerst room en daarna eieren en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  7. Laat rookmot op hoog vuur in een rookdoos aan het roken komen, leg een halve makreel op het rekje, sluit de rookdoos maar laat op een kiertje en zet het vuur uit.
  8. Verhit olijfolie in een steelpan tot het walmt, voeg mosselen toe en blus direct af met witte wijn.
  9. Laat met de deksel op de pan 30 seconde stomen, giet af en haal het vlees uit de schelpen.
  10. Vul de nog warme bodem voor de helft met de spinazie-liaison en zet 10 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven .
  11. Maak een viangrette van koolzaadolie, koolzaadhoning, witte wijnazijn en zout en peper.
  12. Spoel zuurkool onder de kraan, laat uitlekken en knijp uit. Meng met geschaafde venkel en ui (uit ijswater) en de vinaigrette.
  13. Laat minimaal 10 minuten op smaak komen en bedek met wat geraspte metworst
  14. Leg na 10 minuten makreel, kreeft en mosselen op het taartje en bedek met de rest van de liaison.
  15. Laat nog 10 minuten garen in de oven en serveer met de koude kreeftenschaar op het warme taartje en de salade ernaast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.