Recept Afdrukken
Mosselen met saffraan-mayo
1 kg mosselen* 8 draadjes saffraan 300 g mayonaise
Maaltijd voorgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd voorgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Was de mosselen, verwijder de baarden en andere ongeregeldheden en let vooral op dat alle mosselen nog dicht èn heel zijn.
  2. Leg de saffraan in 2 eetlepels warm water en roer na 5 minuten alles door de mayonaise. Laat een half uur staan en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  3. Stook de bbq naar 250ºC en plaats een plancha of zorg voor een speciale mosselgrillpan (een soort open koekenpan met een fijnmazige bodem, een heel fijnmazig bbq-rooster will also do the trick).
  4. Grill de mosselen al roerend en schuddend rondom gaar, controleer of alle schelpen open zijn maar laat het gehele grillen niet langer dan een minuut of 3 duren.
  5. Laat de mosselen afkoelen tot handwarm, maak de mosselen los en breek de schelpen op het scharnier doormidden.
  6. Vul de mooiste mosselhelften met mosselen en lepel wat saffraanmayonaise op (duurt je dit te lang, voor 6 man of meer is het best een klus, serveer er dan een aantal in de schelp met wat saffraanmayonaise on the side).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.