Heerlijke dag, kan niet anders zeggen. Vroeg uit de veren, vriendin Janine uit het echtelijk bed getrokken en om 9.45 sharp in het pittoreske Doorn. Het wordt een drukke dag, de zon staat hoog aan de hemel, als het zachtjes begint te regenen. De dames van de grafologie ruilen hun buitenlocatie in voor ons tentje, de mevrouw van de prachtige keuken kijkt het allemaal aan, en de meneer achter de Aga (ik) kookt rustig door. 6 gerechtjes uit mijn LIGHT boek; gehaktballetjes met aubergine en feta, Thai beef salad, garnalen in spicy kokossoep, viskoekjes met spicy korianderdip, lamskebabs met muntyoghurt en curry van aubergines. Vandaag het eerste recept. Had ik trouwens verteld dat ik de boel ga updaten vanaf 1 oktober, met een heus receptenregister. Blijf me volgen……

 

gehaktballetjes met aubergine en feta

6 personen

300 gram         aubergine, in kleine blokjes

1 eetl.              olijfolie

300 gram         gehakt, zo mager mogelijk

5 takjes            bladpeterselie, alleen de blaadjes fijngehakt

1 teen               knoflook, geperst

5 takjes             munt, alleen de blaadjes fijngehakt

150 gram          magere feta, gekruimeld

1                       ei

1                       citroen, alleen het rasp

                         zout en peper

 Rooster de aubergineblokjes minimaal 10 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot ze goed gaar zijn. Laat ze iets afkoelen en meng ze met gehakt, peterselie, knoflook, munt, feta, ei en citroenrasp en breng op smaak met zout en peper. Maak balletjes van het mengsel en bak ze zachtjes gaar in een koekenpan met een antiaanbaklaag. Serveer ze direct, of warm ze later even op in de koekenpan of de oven.

(er hoort nog een sausje bij, komt morgen….)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.