Zoals vele chefs, ik ben er een van, heeft ook Onno Kokmeijer een eigen “thuismenu”, ofwel een box vol goodies die je met enkele simpele aanwijzingen en handelingen omtovert tot een heerlijk diner. Niet heel gek, deze box, want Onno is na een lang dienstverband als executive chef bij het het Okura hotel (bekend van o.a. restaurant Ciel Bleu ⭐⭐) de nieuwe executive chef van Dark Kitchen XL, de keuken waar ook schrijver dezes volgende week uitkomt met zijn najaarsboxen (3)

Of ik Onno’s box wil uitproberen… Maar natuurlijk. ‘avec plaisir’… We beginnen met een cornetto’tje geitenkaas waarbij je de crème via een zelf te maken gaatje zo in de hoorn spuit. Prima!

Bij het voorgerecht, de ossenworst, ga ik even de fout in en probeer ik de plak doormidden te snijden om er achter te komen dat het 2 dunne plakken op elkaar zijn. Wat klinkt als heel simpel, ossenworst, blijkt van een superbe kwaliteit te zijn (en believe me, ik ken ossenworst), en tover je in 3 minuten tot een lekker voorgerecht. Krokante zuurtjes, een knapperdje, een zalfje, alles wat erop-en-in hoort zit erbij, Superlekker.

Er is ook een warm voorgerecht in de vorm van 3 coquilles. Dat lijk raar voor 2 personen maar doorgesneden na 45 seconden aan iedere kant bakken is de cuisson precies goed en de hoeveelheid perfect. Het zakje saus, een beurre blanc, blaast op in mijn pannetje water en ziet er geschift uit. De saus klop je daarna goed door, en is verbluffend mooi voor een opgewarmde beurre blanc, en ook ontzettend lekker.

De Hollandse eendenborst is voorgegaard en moet nog even om en om door de pan. Niet te bloody, gewoon goed, en met de raviolo, de knolselderij en de saus een perfect pièce.

Het taartje met mouse van tropische vruchten en schotsen witte chocolade is een kwestie van in elkaar zetten, geen werk en een fris zoet einde.

Ik vind het allemaal lekker en als ik iets te zeuren heb gaat het om de bijgeleverde instructies. Ze kloppen wel maar zijn erg uitgebreid waardoor je meer met je neus in de tekst zit dan op je werkbank, maar daar wordt aan gewerkt.

“Onno” is lekker, maar dat wist ik al, haha, te bestellen bij bezorgservice Sous.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.