Komkommersalade à la Xi’an Impression, uit Flavour, het groenteboek van Ottolenghi.

Receptje van een van mijn helden Yotam Otolenghi, en nu eens een waar je niet 3 uur boodschappen voor hoeft te doen. Kleine tip wat bij mij de eesrte keer mis ging; de komkommers na het marineren goed uit laten lekken!

Komkommer ontzaad je makkelijk met een dessertlepel!

Recept Afdrukken
Komkommer Yotam
Maaltijd salade
Keuken Israël
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd salade
Keuken Israël
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng komkommer met knoflook, 1 eetlepel azijn, limoensap en zeezout, werk met je handen door waarbij je de komkommer licht kneust.
  2. Verhit de olie tot warm en giet over de komkommer. Laat 30 minuten tot 2 uur marineren.
  3. Klop tahin, sojasaus, mirin, het restant van de rijstazijn en water tot een dressing (hij gaat eerst in de schift maar wordt daarna glad).
  4. Laat de komkommers goed uitlekken, giet de dressing op een ronde schaal en schep de komkommer op de dressing.
  5. Bestrooi met sesamzaad en bosui.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.