De heer en mevrouw Hamersma zijn vrienden dus als ik na een zeer geslaagde lunch van Wil Demandt (vroegere patron van Bordewijk) wordt gevraagd om ook een keer te komen ‘pop-up-koken’ doe ik dat afgelopen februari. Uitverkocht huis, groot succes!

“Zullen we nog een keer maar dan einde zomer als het weer wat kouder wordt, iets met BBQ” is de volgende vraag, en ik zeg meteen ja. Deze keer (net) niet uitverkocht maar van ‘als het weer wat kouder wordt’ is geen sprake. 31ºC in de schaduw voor de deur, over de 40 in de keuken, niet lollig.

De lunch is wèl lollig, en bijgestaan door trouwe assistent Paul en grillmaster Max, die 2 loeiende Big Green Eggs voor de deur heeft staan, zweten we er een 8-gangen lunch uit.

broccoli Bonsai|dille

ssam|Vietnamees spek|zoetzuur|chili

tartaar|toast|spekbokkingmayo|kaviaar

gerookte zalm|groene saus

côte de boeuf|beurre café de Paris-aardappel krokant-mais|kippenhuid-ui|zaden-Frankie Jo’s coleslaw

Comté|appel|venkel|kruiden

hemelse modder

eton mess|bramen

Zware dag maar goed voor de kilo’s (althans voor het verlies daarvan). 11:00 binnen en 18:00 d’er weer af. Topmiddag!

(Wil jij hier ook een keer bij zijn? Ik doe dit 2 x per jaar, in de winter met een ‘classique’ menu en in de zomer met een BBQ-menu. Het kost 160 piek maar dat is inclusief een geweldig wijnarrangement van Harold Hamersma, ‘keep an eye on my socials’!)


Reacties

  1. Door Margit

    Het was een feestje! Volgende keer ben ik er weer bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.