De heer en mevrouw Hamersma zijn vrienden dus als ik na een zeer geslaagde lunch van Wil Demandt (vroegere patron van Bordewijk) wordt gevraagd om ook een keer te komen ‘pop-up-koken’ doe ik dat afgelopen februari. Uitverkocht huis, groot succes!
“Zullen we nog een keer maar dan einde zomer als het weer wat kouder wordt, iets met BBQ” is de volgende vraag, en ik zeg meteen ja. Deze keer (net) niet uitverkocht maar van ‘als het weer wat kouder wordt’ is geen sprake. 31ºC in de schaduw voor de deur, over de 40 in de keuken, niet lollig.
De lunch is wèl lollig, en bijgestaan door trouwe assistent Paul en grillmaster Max, die 2 loeiende Big Green Eggs voor de deur heeft staan, zweten we er een 8-gangen lunch uit.
broccoli Bonsai|dille
ssam|Vietnamees spek|zoetzuur|chili
tartaar|toast|spekbokkingmayo|kaviaar
gerookte zalm|groene saus
côte de boeuf|beurre café de Paris-aardappel krokant-mais|kippenhuid-ui|zaden-Frankie Jo’s coleslaw
Comté|appel|venkel|kruiden
hemelse modder
eton mess|bramen
Zware dag maar goed voor de kilo’s (althans voor het verlies daarvan). 11:00 binnen en 18:00 d’er weer af. Topmiddag!
(Wil jij hier ook een keer bij zijn? Ik doe dit 2 x per jaar, in de winter met een ‘classique’ menu en in de zomer met een BBQ-menu. Het kost 160 piek maar dat is inclusief een geweldig wijnarrangement van Harold Hamersma, ‘keep an eye on my socials’!)
Het was een feestje! Volgende keer ben ik er weer bij!