Lieve vrienden, ik maak weer een Kerstmenu wat je super-easy zelff kunt afmakern, regeneren (opwarmen zeg maar). De samenwerking met Dark Kitchen XL vorig jaar is goed bevallen dus een herhaling was onvermijdelijk. Ik zeg herhaling maar het menu is dat zeker niet en bestaat uit vernieuwde klassiekers.

We starten met een krokantje waar je alleen nog een zachte crème van Pierre Robert in moet spuiten, een receptje wat ik ooit kreeg van mijn mattie Ron Blaauw, dat je afmaakt met wat Amsterdamse ui van Oos.

Een terrine van wintergroente van o.a. aardappel, pompoen en wortel wordt vergezeld van een krab-aioli, of voor de vegetariër een aioli met groene kruiden.

Tussengerecht is een soepje van aardpeer met hazelnoten en baharatolie (baharat is een mengsel van o.a. paprika, kaneel, komijn en kardemom). Pièce is diamanthaas, het lekkerder broertje van de ossenhaas, met een truffeljus, gratin dauphinois (aardappeltjes gaar gemaakt in room, afgemaakt met kaas), geroosterde ui en zoetzuur van champignons.

Voor de vegetariër vervangen we de diamanthaas voor knolselderij van de BBQ en is de truffeljus uiteraard ook zonder vlees.

Le dessert is een Venetian Mess, mijn variant op de zomerse Eton Mess. Meringue (hard eiwitschuim) met koffiemousse, koffiecrème, chocoladecrumble en chocolade-koffiesiroop.

Een heerlijk menu, en vooral erg makkelijk af te maken, en dat wil je met kerst, toch..?

Bestellen kan met de QR-code en dan kun je het op 24 december tussen 11:00 en 14:00 ophalen in Bussum (bij Theater ’t Spant). Je kunt het voor een tientje meer ook laten bezorgen door Sous of Getvoila (als je op de namen klikt krijg je de vleesmenu’s).


Reacties

 1. Door Melanie van Schipstal

  Even een vraagje Julius.
  Ook dit jaar willen we jouw kerstmenu bestellen. Het ziet er heerlijk uit.
  Alleen zullen we het pas de tweede kerstdag eten. Is dat een probleem?
  Zoniet ga ik het voor 2 personen bestellen.
  Graag hoor ik van je.

  Hartelijke groet van je achternicht,
  Melanie van Schipstal

 2. Door Melanie van Schipstal

  IK ben eigenlijk behoorlijk bekend met internet e.d. maar de bestelling via QR Reader ging niet goed.
  ik heb 1.95 betaald met Visa aan Bestvodfilm.com nicosia???
  Ik heb Kerst met Julius voor 2 personen besteld. Daarnaast heb ik 24 dec. ingevuld, maar ik wil het laten versturen, die mogelijkheid zag ik nergens.
  Stuur maar gewoon een tikkie: 0651305299
  Groetjes,
  Melanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.