Easy gerechtje zonder vlees op de dinsdag, uit mijn nieuwe Eenpansbijbel.

Het is het lekkerst om koriander en komijn even kort aan te bakken in een koekenpan, mijoteren heet dat, dat verhoogt de smaak enorm.

Gerechtje voor 2 personen.

Recept Afdrukken
Gebakken eieren met champignons en tomaat
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm olie in een pan en bak hier de champignons rondom in bruin totdat het meeste vocht is verdampt. Voeg knoflook, koriander, komijn, zout en peper en bak nog een minuut door.
  2. Voeg tomaat en cavolo nero toe, bak nog 2 minuten door, zet het vuur zachter en voeg 4 eieren toe (dit gaat het makkelijkst als je per ei met een lepel een gaatje maakt in de champignon/tomaat-ragout en zorgt dat het ei de bodem van de pan raakt.
  3. Dek de pan af met een deksel en laat garen tot het eiwit is gestold (± 8 minuten).
  4. Bestrooi met pimentón en serveer direct.
Notities

Het is het lekkerst om koriander en komijn even kort aan te bakken in een koekenpan, mijteren heet dat, dat verhoogt de smaak enorm.


Reacties

  1. Door Theo

    Er lijkt het e.e.a. te zijn vergeten. De handelingen die je moet verrichten bijvoorbeeld. En de ingrediënten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.