Noot: Vandaag vijf nieuwe teksten, dus helemaal doorlezen of onderaan beginnen voor de goede volgorde. Onder Archief/10-2005 staat de rest…

Het moet er een keer van komen, ben ik geobsedeerd door eten? Ja, ja, ja. Van de drie maaltijden per dag sla ik het ontbijt over, een verse jus d’orange is genoeg, lunch ik een beetje en moet het diner een feest zijn. Hier kan ik de hele dag al over nadenken, hoewel ik het er ook vaak van laat afhangen. Een boterham met kaas of een gebakken ei s’avonds komen er bij mij niet in. Ik rijd om voor de betere slager, hoewel ik moet bekennen dat ik ook wel eens de Appie pak na 6-en, en kan weken, zelfs maanden vantevoren, plannen waar ik op reis ga eten. Wat er dus met het diner van vanavond gebeurt is een hoge uitzondering, niets gepland en ik laat het van mijn stemming afhangen. Daarbij is er voor een man alleen bijna overal plaats, zeker als je hotelgast bent. Hong Kong heeft, buiten Chinees, veel te bieden. Felix, volledig gestyled door Philip Starck, in het Peninsula, Spoon van Alain Ducasse daar schuin tegenover en Vong’s van Jean Georges Vongerichten in het Mandarin, waar ik slaap. Om maar wat te noemen!
Even terug naar eten, is het nu echt een obsessie? Ik vind het gewoon leuk om over na te denken, het is toch jammer als je gedachtenloos de boel weg prikt in plaats van het iets meer aandacht te geven en het goed te hebben. Ik denk hetzelfde over meerdere dingen, noem het de quality of life.

Ik kreeg trouwens een mailtje van Hein, m’n weblogcoach. Hij vindt dat het goed gaat, wil geen metertje plaatsen zodat jullie het aantal hits kunnen zien, vind hij iets voor amateurspoorwegmodelbouwerwebsites, en vindt dat ik niet genoeg over hardware schrijf. Hij heeft gelijk, maar ik maak op reis zoveel mee dat ik dat liever spui dan iets over gehaktmolens en knoflookpersen. Ik zal m’n best doen, binnenkort!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.