Het wordt tijd voor een ander glaasje, Nelin “Clos Mogador” uit Priorat (E, 2004), prachtige wijn maar de Ossian blijft toch veel beter overeind bij de verschillende smaken. Door, met de enige dissonant van de middag, een soort bal, parmentier noemen ze het, van olijfolie gevuld met aardappelpuree en tonijn. Het moet een variatie zijn op de ensalada Russa die hun moeder (ik ben in een restaurant van 3 broers) sinds jaar en dag maakt in haar dorpskroeg. Ik vind er helemaal niets aan, maar misschien mis ik het wel volledig, dit zijn van die momenten dat ik in ieder geval ontzettend aan mezelf twijfel, het zal dus aan mij liggen. Door maar weer, met een kleine soufflé van aubergine van de bbq in een ringetje van sardines, met kaviaar van azijn en houtskoolrook. We zijn weer terug bij het lekkere…., mooi!
Er komt een klein glaasje la Bota de Amontillado van Navazos (sherry, E dus, slechts 500 flessen gemaakt) met twee gamba’s die gerookt zijn boven deze sherry, met velouté van de koppen, gelei van ui en geconfijte sinaasappel. Laatste voorgerecht, ik moet lachen als ik ‘t opschrijf, is bacalau, stokvis dus, in broodsoep, witte bonen, chiliolie en tripes. De rode wijn is top, Vall Llach (E, what else, 2000, weer uit Priorat, cabernet sauvignon, grenache en 60% carrignan), maar doet het niet helemaal bij de hoofdgerechten, geit met majoriro (kaas uit Fuerteventura), komijn en munt, waarna gans à la royale met artisjok en sinaasappel.
We gaan richting dessert, het lekkerste dessert van de wereld, althans volgens mij, wat ik hier altijd eet, adaptation of Eternity, de eau de toilette van Calvin Klein. Jordi (Roca) de patissier, heeft eternity moleculair helemaal uit elkaar geplozen en vervolgens eetbaar weer opgebouwd. Je proeft vanille, maple, sinaasappelbloesem, basilicum, mandarijn, sorbet van bergamot, bloemetjes, het is om helemaal gek te worden. Laatste gerechtje is het dairy dessert, bestaande uit verschillende toepassingen van schapenmelk, o.a. verwerkt tot dulce de leche (caramel van gecondenseerde melk), cottage cheese en daar dan weer ijs van, schuim, yoghurt, gelei en suikerspin van gedroogde melk, ben je d’er nog? Aan één kant een beetje stom om de week zo helemaal top te beginnen hier, aan de andere kant heb ik verder geen tijd, je snapt dat je na zo’n lunch niet heel veel meer doet!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.