De jaarlijkse veiling van Toques & Clochers begint over een uur (even voor de duidelijkheid, we spreken over 17 april…!!), en we reizen af naar het Domaine d’Auriac*. Ik heb het al eens meegemaakt, die veiling, voor Nederland biedt Gilles dus je zit er een beetje voor spek en bonen bij. Liever dan maar na een zware proeverij o.l.v. Jan van Lissum, een lekkere lunch, met vrienden en vakbroeders op een zonovergoten terras aan de rand van een bos. De Bulles, what else, glijdt er in, en zo ook de prima amuse’s. Het menu, goddank eten we binnen want het is ondertussen berewarm, begint met ansjovis op 5 verschillende manieren, van Maison Roques uit Coliourre. Een loempia’tje, een escabeche, wat niet heel lekkere fritters en een heerlijke ratatouille. 

Robbert Veuger (Aan de Poel) regelt de wijnen, dus goed, en we starten met een Sancere van Comtes La Fond (nee, niet die uit de Bourgogne, die heet Lafond) waarna een heerlijke Chateau Haut Gléon uit de Corbières. De gebakken grietfilet op een laagje polenta, met asperges, jus en gegrillde foie gras, is prima maar niet bijzonder. De polenta is wat korrelig en we vragen ons af wat de foie er doet, maar de smaken zitten er wel in. We stappen over op rood, Plô Notre Dame uit de Minervois (F, 2007), een werkleijk waanzinnig glas voor het geld, en eten daarbij een “proeverij” van varken van de boerderij van Maurel. Allemaal verschillende bereidingen waarbij worst, spek, tosti en oren opvallen, de eerste drie want lekker, de laatste want niet. We drinken de wijn door bij de kazen, waarbij een soort aangemaakte kaas met gefrituurde basilicum en tuinboontjes. Bijzonder! Het  koffiedessert met sinaasappel is prima, zo ook de gecarameliseerde custard met frambozen, passieijs en honing marshmellow…. We verkassen weer naar het terras voor koffie en een fris biertje en buiken uit. Vanavond Gilles Goujon, dus nu even pas op de plaats. Mooie en vooral gezellige lunch in een prima tent.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.