Ik heb iets met een citroen, dat is zo’n enorme smaakmaker. Echt alles pep je op met wat citroen, een druppeltje is vaak voldoende, of een raspje… Gerecht met citroen in de boventoon zijn vaak minder populair, zeker hartig, maar suiker maakt dan weer een hoop goed (en lekker), en de rasp, die geeft echt diepte.

Citroencake vandaag, enjoy!

Recept Afdrukken
citroencake met maanzaad
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Porties
cake
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Porties
cake
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng gesmolten boter met suiker en citroenrasp tot een homogene massa en voeg vervolgens een voor een de eieren toe.
  2. Klop bloem met gist en daarna citroensap, maanzaad en zout door je boter-ei-mengsel.
  3. Bestrooi de binnekant van een ingevet cakeblik met bloem, klop het overtollige er weer uit, vul de vorm met je cakebeslag en bak in ± 35 minuten gaar in een op 180ºC voorverwarmde oven.
  4. Controleer met een rvs satépen de garing (schoon=gaar) en laat de cake op een rekje afkoelen.

Reacties

  1. Door Corry

    Lijkt mij wel lekker maar u kunt hem beter een suikerzakje noemen. Jhonge wat een suiker zit erin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.