Toen de mensen van Dutch Yellowtail/Kingfish vroegen of ik eens wat met hun vis wilde doen twijfelde ik geen moment. Ik ken de vis uit een aantal sterrenrestaurants en weet dat veel chefs er mee weglopen zo goed vinden ze het. Yellowtail kennen we ook wel als geelvinmakreel, Japanse amberjack of hamachi en is geschikt voor alle soorten van consumptie (rauw als sashimi, gebrand, gegrild etcetera).

Yellowtail wordt gekweekt door Kingfish Zeeland aan de rand van de Oosterschelde (aan het einde van de Zeelandbrug). Ze gebruiken het water uit de Oosterschelde wat sinds 2000 een natuurgebied is (Natura 2000), en de vissen worden gekweekt in een 100% antibiotica-vrije omgeving.

Ik maakte er o.a. mijn favoriete chopped Niçoise mee, en nu het toch vrijdag-visdag is… Klik hier voor verkoopadressen (ik koop de mijne bij de Hanos)

Recept Afdrukken
Chopped Niçoise met yellowtail
Maaltijd salade
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Maaltijd salade
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm een grillpan tot loeiheet, smeer de filets om en om in met olijfolie en grill rondom krokant.
  2. Laat afkoelen en snijd eerst in repen en dan in blokken.
  3. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaden en snij de rest in kleine blokjes.
  4. Snijd de haricots verts in stukjes, en zo ook de aardappels en de eieren,
  5. kortom chop de boel helemaal klein en meng met de tomaten. en de rode ui
  6. Klop met een garde citroensap en mosterd glad en giet hier al kloppend druppelsgewijs de olie bij. Breng de vinaigrette op smaak met kappertjes, zout en peper
  7. Meng de vinaigrette met de salade en breng op smaak met zout en peper.
  8. Maak de bladeren Romeinse sla los van de stronk en leg rondom op een schaal, schep de chopped Niçoise in het midden en garneer met ansjovis en olijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.