Om het nieuwe seizoen in te luiden hadden we gisteren een kleine get together van de Zwarte Hand, hèt BBQ-team van Midden Nederland (totale onzin, we hadden gewoon zin in gezelligheid en lekker eten).

Aan tafel visspecialist Michiel met een prachtige tarbot, patissier Hidde met Gillardeau oesters en tonijn (die vanavond bij Giel op de bbq gaat want teveel), junior-lid Mathijs , met salades, rosé, cava en koffie-zoet, en aspirant lid Gert-jan met zakken vol vlees. Mijn eigen slager Janmaat doet ook nog een duit in het zakje met een prachtige paardenhaas. Oh ja…, de gastheer…, Toques & Clochers (F, 2009), Moric Blaufränkisch (A, 2011) en Roter Veltliner, ja dat bestaat, van Wimmer-Czerny (A, 2011).

De oesters gaan een minuutje op de Big Green Egg (220ºC) en krijgen daarna een korte douche van yuzu met koriander, de tarbot wordt ingesneden en ingesmeerd met wat boter en gaat 25 minuten op de Big Green Egg (150ºC), uitgeperst citroentje en wat zout en peper, werkelijk briljant, vooral de bovenkant (Max, kieskeurig type, werd helemaal gek).

Wat je op de bovenste foto ook ziet liggen is een perfect schoongemaakt stuk USA sukade, daar hebben we de @demoslager voor, opgerold als een sukade, rosé gebraden, gesneden en nog even om en om op hoog vuur, en 2 soort van kluifjes gemaakt van short rib, ook weergaloos.

Wat je overigens niet ziet op de foto zijn de 2 heerlijke salades, biet en aardappel-haricots van Mathijs.

We eindigen met een stukje paardenhaas, lekker in het nieuws de laatste tijd, en lekker op het bord. Paardenliefhebster/smulsmurf Okky is heel benieuwd maar laat het na 1 hap voor gezien.

Gert-jan heeft aan 3 uur slaap genoeg en verterkt als eerste, de patissiers volgen en op dat moment belt Giel RentaBob zodat we nog even gezellig 40 minuten samen in de hut zitten. Topavond!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.