Het is een van de laatste mooie avonden denken we dus we gaan lekker buiten zitten bij Bambino, wat qua ruimte verstandig is maar qua temperatuur misschien niet. Het is een drukte van belang voor de deur, demonstranten woningnood kruisen bezoekers terug van de Heineken Experience, het is een belevenis zo op de zondagavond!

De kaart bij Bambino bestaat uit 4 snacks, 4 voorgerechten en 3 hoofdgerechten en we zeggen “doe maar de hele kaart..” We is vandaag de vader met zijn 2 kinderen en we starten met een goed glas, Viré-Clessé quintaine Emilian Gillet van Gautier Thevenet (F, 2018). Ik hoor je denken, dat is toch een vin nature en daar ben je niet dol op? En dat klopt, maar een vin nature die het dichtst bij “normale” wijn staat. Hij is okay!

Meer dan okay is het zuurdesembrood met bruine boter waarin moutazijn, de ingelegde wortel met crème fraîche en lavas, de gemarineerde paddestoelen en de  paletta ham, de snacks zijn top!

De bonensalade met ei en andalouse (Spaanse mayo) is goddelijk, de andijvie met gerookte ricotta en radijzen is bitter, wat normaal is met gegaarde andijvie,

Ik ben de enige die eet van de  makreel in saor met tomaat, ik houd ervan, en daardoor proef ik maar 1 hapje van de  steak tartaar met oestercrème, die lekker is.

De schol in paddestoelenboter, met een paar gevulde paddenstoelen, is heerlijk, helaas heeft de courgette met salie en misosaus niet veel smaak. De misosaus, eigenlijk meer schuim, duwt de courgette naar de achtergrond. De ‘BFC’ Bambino fried chicken is, ondanks de wat dikke pankolaag, ook superlekker.

Het melkijs met framboos en kletskop is precies wat ‘ie belooft, de soes met vanillecrème en pruimenjam is vooral veel deeg, met best weinig vulling. Bambino…, ik vind het er altijd superleuk, aardige mensen, en het eten is gewoon lekker.

Bambino | Vijzelgracht 5 | Amsterdam | bel 020 6264939

bambinobar.nl | dagelijks behalve maandag open va 12:00


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.