Ik noem Balthazar in New York altijd een soort culinair Disney World. Een exact nagemaakte Franse brasserie, als je je oren dicht doet waan je je hier in Parijs. De menukaart is identiek aan die van iedere grote Franse brasserie en op de wijnkaart staan uitsluitend Franse wijnen. De bediening is gekleed in zwart-wit, de zaak puilt uit en het brood is van uitmuntende kwaliteit.

De mousse de volaille is zoals hij hoort te zijn, fris en een tikje zuur, en met warme toast.

img_0044

De oesters, ja die komen toch wel uit de Amerikaanse kuststrook, east & west, zijn perfect opengemaakt, zonder een greintje gruis. De bijgeleverde vinaigrette is super, de ketchup hoort er niet thuis, maar we zijn natuurlijk wel in Amerika.

img_0045

De steak tartaar is zonder te vragen perfect op smaak gebracht, maar de lamskoteletten met flageolets en pistou had ik medium moeten bestellen in plaats van medium rare. Eigen schuld dikke bult.

img_9934

Zoals altijd is het een feest, Balthazar, een stukje Parijs in New York, hoort er gewoon bij!

(als we hier twee dagen later aan het einde van de middag een glaasje wijn willen drinken in de propvolle bar, en ons met ze drieën persen aan een mini tafeltje, worden we door de maîte opgemerkt, en ondanks dat het vol zit naar een ruime en vrije tafel gebracht. Ik zeg dat we alleen voor een glaasje wijn komen, hij zegt “dat maakt niks uit, u moet goed zitten”).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.