Afgelopen maandag was het beurs, en na wat kantoorwerk, een tukje op de bank (gesloopt na Taste) en een bezoek met de kinderen aan de tandarts toch maar even gegaan. Lekkere drukke dag bij Rice, ondanks het tegenvallende bezoek want warm. Na afloop gegeten in het badhuis waar we al jaren langs rijden, aan het Willem van Noortplein 19 in Utrecht (030-2720444). Ik ben niet een beetje enthousiast, maar overmatig enthousiast over Badhu, wat een lekkere tent. We zitten heerlijk buiten, eerst nog relaxed op wat banken met kussens, en later aan een prima tafel. Lekker weer, lekkere wijn, sauvignon blanc Scruby Rise van Wirra Wirra(AUS, 2008) en lieve mensen. We nemen wat Marokkaans en Libanees brood met spreadjes (muhammara labna, hummus, beyssara en babaganoush) op de banken en gaan na een half uur aan tafel. De bediening is aardig, behulpzaam, niet helemaal alert, maar who cares. Het werkt hier met een lijstje wat je invult en vervolgens afgeeft. De porties zijn erop berekend dat je er 3 “aan” kan, dus een tweede lijstje is handig, zeker als je met z’n 4-en bent, al is het maar om later te kunnen zien wat je ook alweer hebt besteld. In ons geval zeker handig omdat ze binnen 10 minuten de volledige bestelling van de aanpalende tafel bij ons zetten, waar ik natuurlijk direct de tanden in zet. Geen nood, we bestellen een extra sabzin khordan (broodrolletje met artisjok, kruidensla en mast va khiar) voor ze en alles komt goed.

Ondertussen smullen wij van sjlada zadig aghtzan (spinaziesalade) sjlada maharr (salade van garnalen, octopus en mosselen), lahem baqir (roast beef met rucola en hummus), wara’a aeneb jej (wijnblad met kip, vijgen en yoghurt) en mhamra bil kefta (courgettes gevuld met lamsgehakt en munt. Het is allemaal overheerlijk, lekker gekruid, fris en mooi op smaak. Zelfs Hans, die in het begin even moet wennen aan al die “rare” smaken vindt het lekker. We gaan de tweede ronde in, nieuw papiertje, nu de achterkant, en bestellen een glaasje rosé, Jeune Musar van de cinsault druif (Libanon, 2007). De chawarma (lamskoteletjes met kruiden en gerookte knoflook) is top, alsmede de btata magdoer (roseval aardappels met geelwortel en zoete harissa), de lahm meshwi (gegrilde beefspiesjes met kruiden en zoete tomatenjam) en de haloumi (gebakken Arabische kaas met aubergine en yoghurt met munt). Topper van de avond is de tajine ihamed, gestoofde kip met ingelegde citroen, knoflookworst en olijven. Wauw!! Houd de (Jaar-) beursagenda maar in de gaten, maar ik zit in het vervolg na afloop bij Badhu (je kunt er overigens ook blijven slapen in 1 van de 12  verschillend gedecoreerde kamers, binnenkort ook met hammam). 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.