Rerun van een paar dagen geleden omdat een hoop van de vrienden ‘m hebben gemist en ‘m niet kunnen terugvinden (rechterbovenhoek even “Thaise gemarineerde kip” invullen…

Fire in the hole… ­čöą(in de barbecue, excuus, ik word wat enthousiast!

Lekker kippetje voor het weekend dus, op m’n nieuwe Weber Summit Kamado

Recept Afdrukken
Thai butterflied chicken
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Thais
Prep Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingredi├źnten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Thais
Prep Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Meng Spaanse peper, knoflook, vissaus, limoen-sap en rasp, zonnebloemolie en peper tot een marinade.
  2. Knip de ruggengraat uit een kip, leg op je werkbank en geef een klap op de borsten.
  3. Leg de kip met de marinade in een plastic zak in de koeling en laat 18 uur marineren. Masseer af en toe de marinade in de kip.
  4. Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200┬║C|2).
  5. Haal de kip uit de marinade en laat iets uitlekken.
  6. Schroei de kip aan beide kanten dicht en gaar door terwijl je haar regelmatig bestrijkt met de ingekookte marinade.
  7. Draai regelmatig en zorg dat de kip niet aanbrandt.
  8. Haal de kip bij een kerntemperatuur van 72┬║C van het vuur en laat nog 5 minuten doorgaren onder een dubbel vel aluminiumfolie (controleer goed de bouten, leg die eventueel nog even terug op de BBQ.
  9. Bestrooi met zout en peper en serveer met de tot saus ingekookte marinade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.