Ik ben nog nooit in Zuma geweest en er zijn er toch een aantal in plaatsen waar ik ook nog wel eens kom (o.a. London, Istanbul, Miami, Hong Kong, Rome en New York). Oprichter is chef rainer Becker die de Izakaya-style (noem het Japans pubfood wat maar blijft komen) na een verblijf van 6 jaar in Tokyo heeft aangenomen.

De entree in Dubai is in de parkeergarage van de DIFC (Dubai International Financial Center), waarna je via een lift in een enorme tent met een levendige bar en een volle zaal over meerdere (split) levels komt. Er staan wel 6 charmante gastvrouwen klaar waarvan er één ons naar de tafel brengt. Onze tafel(-tje) staat tussen andere tafeltjes gepropt, als 2-tje ben je hier een beetje de sjaak, maar het mag de pret niet drukken. Iedereen zit op zijn telefoon, het is retedruk, en als gasten hebben afgerekend zitten er binnen 5 minuten weer nieuwe aan tafel. We drinken een lekkere onbetaalbare wijn (that’s Dubai) die als een malle wordt bijgeschonken, en we gaan beginnen!

De dungesneden yellowtail met relish van groene chili, ponzu (mirin-rijstazijn-bonito flakes) en gepickelde knoflook is overheerlijk, maar het nadeel van Izakaya-style ofwel sharen is dat er de man slechts 3 dunne plakjes zijn.

Bij de rock shrimp met green pea wasabi en chilidip gaat het beter want de vrouw vindt ze niet top en ik wel. De tartaar van toro met oscietra kaviaar en een gefrituurde miso bun (zie boven) wordt aan tafel gemengd met ponzu en eidooier en is lekker, de gyoza van aubergine en spinazie met spicy wafu (vinaigrette op basis van tosazu) is okay, die  van garnalen en black cod heeft geen smaak.

De tempura van groentes is een tikkie vet, maar dat is niet heel gek voor iets met een dun korstje uit de frituur,

en de gegrilde kipvleugels met zeezout en limoen zijn top.

Dan gaat het mis. Het eten komt tot nu toe in een moordend tempo en we vragen of het richting de 2 hoofdgerechten even wat rustiger kan. “Natuurlijk…” en 10 seconden later staat de kip op tafel, nog 20 tellen later de ribeye, heel jammer maar “so sorry”. De barley miso corn fed chicken (wat eet zo’n beest wel niet allemaal?), is een in de oven op een ceder plankje geroosterde maar helaas nog rauwe kip, die dus meteen terug kan, en op de vraag “zal ik dan de ribeye ook maar mee terug nemen, want die had U besteld voor na de kip” wordt positief geantwoord. Als pleister op de wond, want het duurt wel 10 minuten, komt er een gerechtje van softshell-krab met wasabi mayonaise (mwah..).

De kip is top, echt ontzettend lekker, en zo ook de ribeye met wafu saus en knoflook chips, dus eind goed al goed. Na een uur en 3 kwartier staan we weer in de parkeergarage waar de Uber ons voor weinig naar huis brengt.

Zuma | DIFC | Al Sa’ada street | Dubai | bel +971 4 425 5660 | www.zumarestaurant.com/locations/dubai/


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.