We beginnen de nieuwe week met frisse moed, as always, en met een lekker groentegerecht uit de oude doos. Het is een receptje uit Smart Cooking 3 (2004), maar ik kwam het ook tegen in Smart Cooking Compleet (2011), een evergreen dus. Er zit een Asian touch aan en dat zit hem in de zoetzuur in combinatie met Spaanse peper.

Recept Afdrukken
Zoetzure Courgette
Maaltijd garnituur
Keuken Thais
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd garnituur
Keuken Thais
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de rozijnen wellen in de even opgewarmde rijstazijn.
  2. Verwarm de olie in een wok en bak hierin de blokjes courgette rondom aan.
  3. Voeg na 2 minuten gember, Spaanse peper en knoflook toe.
  4. Laat nog 3 minuten doorbakken en bestrooi met rietsuiker.
  5. Laat rondom nog 1 minuut bakken en voeg kappertjes, rozijnen in rijstazijn, de helft van de munt en de helft van de pinda’s toe.
  6. Laat nog even doorgaren totdat de courgette net gaar is en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer lauw of koud en garneer met de overgebleven munt en pinda’s.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.