Ik heb daar de vorige keer so goed gegeten, bij Yardbird in Hong Kong dat ik Tara weer gemaild hebt of ze een tafeltje voor me vast wil houden en dat wil ze. Deze keer zitten we in de kelder, naast de piepkleine open keuken maar het mag de pret niet drukken. Klein tafeltje, kleine stoeltjes, klein meisje uit Nepal wat ons in het begin wat icy helpt maar later loskomt, en een grote Spaanse wijn; Belondrade Y Lurton (E, 2012).

Het gaat vanavond wat sneller dan de vorige keer, slow night volgens miss Nepal, dus de gerechtjes komen redelijk rap door;

IMG_2953 IMG_2954

Aubergine met tosazu, dus in een prachtige dashi met bonitoflakes, voldoende zuur, wat krokante ui en komkommer, superlekker, waarna stokje met chickenwings en hun eigen 7-spice peper.

IMG_2955 IMG_2956

Stokje kippendij met prei en tare (dipping sauce op basis van ingedikte soja, suiker, of dashi of azijn…) en een stokje kippenborst met soja en wasabi. Je kent het concept toch nog? Alles van de kip met als uitzondering een stokje porkbelly.

IMG_2958IMG_2957

Die nemen we dan ook, en die valt tegen, maar de spruitjes met knoflookchips, black garlic, pickled garlic, bruine suiker en maplesyrup zijn weer overweldigend.

IMG_2959 IMG_2961

KFC staat voor 4 stukken gefrituurde bloemkool in een deegje, ik vindt ze geweldig, de vrouw vindt ze te scherp, maar bij de kippenoester (ja, ze bestaan, de sot l’y laisse) met zeezout en citroen wordt ze weer rustig, voorzover je rustig kunt worden van de werkelijk keiharde muziek. Wat dat betreft een rustig avondje, praten is onmogelijk dus het blijft een beetje verliefd tegen elkaar aankijken, terwijl onze dochter de rust verstoord met brandende paardenvragen…

IMG_2961 IMG_2962

De sandwich, van de “hidden menu” is onvergetelijk lekker maar het wordt te veel dus de inner thigh gaat gedachteloos naar binnen (wel lekker) en de nek met yuzu kosho valt meer op door zijn structuur dan door zijn smaak.

Unknown-1

Toch weer een moordavond, dus als we langs Little Bao strompelen moeten we nog de fried bao met salted icecream and caramel proeven.

Gesloopt vallen we thuis in een heerlijk bed

(de scottish eggs, eieren omwikkeld met kippengehakt waarna gefrituurd en bedekt met tonkatsu en kewpie zijn overigens ook niet te versmaden)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.