Ik heb vanochtend een beetje gespijbeld en ben niet met de kinderen mee gegaan naar het hockeyen. Ik zat om 8.30 uur in de auto op weg naar de Boerenmarkt, op de Noordermarkt in Amsterdam en ben meteen weer helemaal verliefd op m’n geboortestad, het was helemaal super. Mooi weer, lekker vroeg, direct bekenden op de markt, oude klanten van Julius’ traiteurs, een kruidenhandelaar die ik nog kende van de Home & Garden Fair, helemaal leuk. Ik heb waanzinnige boerenkaasje gekocht, mooie tomaten, mini-druiven, even gepraat met Wim van de Compagnons (olie, azijn en brood, ook op de Woonbeurs komende week), nog 2 volle dozen met kruiden (met wortels) gekocht en toen doorgestoken naar mijn vriend Frans Louman, slager in de Tweede Goudsbloemdwarsstraat. Een prachtige slagerij, met voornamelijk Jordanezen voor en achter de toonbank, mooi vlees maar vooral de lekkerste worsten. Zijn grillworst, die overigens met regelmaat, warm, wordt uitgedeeldt aan de geduldig wachtende menigte, is fenomenaal. Zijn gerookte ossenworst, vraag om natuurdarm zodat de worst wat kan “ademen” en indrogen, is denk ik nog beter. Hij liet me ook nog even een stukje gekookte worst met gerookte zalm proeven, maar mijn mond was nog zo bezig met de grillworst dat dat me een beetje ontging. Frans heeft sinds een jaar een worstmakerij in Amsterdam Noord, vlak over het IJ, waar ik binnenkort een keer ga kijken. De reden overigens dat de vele klanten daar zo geduldig wachten is niet alleen om de lekkere warme grillworst maar ook omdat de zaak een soort sociaal ontmoetingscentrum van de buurt is. Je lacht je helemaal rot om de gesprekken die op luide toon gevoerd worden, 3 camera’s erop en je hebt de leukst docu-soap van deze tijd. Ik heb meteen goed ingeslagen, ik zit weer goed in de worsten tijdens de Woonbeurs.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.