Het is de week van de internationale contacten, momenteel heb ik Francis en Pascal van Sabre over. Sabre is een bestekfirma uit Frankrijk (www.sabre.fr) waar ik sinds kort de agent voor Nederland voor ben. Gisteren kwamen ze de stand in Utrecht inrichten voor de Voorjaarsbeurs, waarna we heerlijk hebben gegeten bij Wilhelminapark in Utrecht. Jon Sistermans zwaait hier de scepter, en hoe! Ik ken Jon nog uit de Kersentuin, waar hij ooit, via Joop, de borrelhappen van een modeshow van Fong Leng aan mij uitbesteedde. Een hilarisch verhaal wat je tegoed houdt. Gisteren dus in het prachtige Wilhelminapark, tafels gedekt met ongeveer alles van iittala, en heerlijk eten. Ik had vooraf een soort kruidensaus met verse slakjes en stukjes gefrituurde paling, de rest had een combinatie van gerookte zalm met coquilles en garnalen, met meiknolletjes en rode en gele bietjes. Het pièce was rouget met pasta van o.a. inktvisinkt. Omdat het gezellig was en ik het niet zo netjes vond alles direct op te schrijven is het een wat summier stukje, maar ga er naar toe, het is echt goed. Idioot dat deze tovenaar, kunstenaar met kruiden en specerijen, er ieder jaar bij de Michelin zo slecht vanaf komt, is hij mischien niet aardig tegen ze geweest?
Enfin, de Sabretjes waren moe, dus na koffie en zelfgemaakte caramels, nougat en madeleines nokten we af. Oh ja, wijnen….wit Spaans, ik herinner me Godevalo, en Chileens wit, deels chardonnay, deels Viognier, de rest sauvignon gris. Erg lekker!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.