Als ik op Taste of Amsterdam vrienden Verity & Yannick tegen het lijf loop begint zij (de eerste) meteen te vertellen dat ze over een paar nachtjes op vakantie gaan, lekker naar Canada… Het toeval wil dat wij er 2 dagen later ook zijn dus een eetplan is snel gemaakt. Na aankomst in de leukste stad van de wereld, Vancouver, checken we het hotel uit, duiken we de Cactus Club in voor een burger en een glas wijn en doen we om 15:00 uur een tukje (voor ons 6:00 uur ‘s ochtend’s na een niet geslapen nacht).

We staan keurig om 19:00 gewassen en geschoren voor Wildebeest op West Hastings waar onze vrienden zich al aanmelden. Coole kroeg met een open keuken achterin en een soort comfortabele bartafels. Mooie wijnkaart en lekkere menukaart met veel moeilijke woorden maar we komen er uit.

Ik start met een deviled egg met foie gras en old bay seasoning (een gevuld ei dus), die prima is waarna we fried chicken met kimchi mayonaise, varkensbuik van de BBQ met sorghum popcorn, en merg met gerookte olijftapenade, malt en gegrillde zuurdesem delen.

Pièce is geglaceerde lamsschenkel met verse morieljes gevuld met levercrème, en spinaziepuree, waarbij ik voor het eerst “poutine” eet, frietjes van Kennebec aardappel, overgoten met kippenjus en geraspte cheddar. Te gek lekker, evenals de schenkel.

Leuke tent, lekker eten, en om 21:30 rollen we gesloopt in ons zachte bed.

 

Wildebeest | 120 W Hastings | Vancouver | www.wildebeest.ca |dagelijks vanaf 17:00


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.