Ik geef onze zoon een lift naar de hoofdstad, hij heeft een belangrijke borrel en ik een belangrijk diner (met onze dochter) en we gaan iets eerder om nog even een drankje te doen. Het schaap heeft net corona gehad en mag er voor het eerst weer uit (3 zelftesten op 1 dag, allen negatief) en voelt zich als een jong kalfje in de wei. Bier moet er komen…, maar ik wil wijn, en hij gaat nog genoeg bier drinken!

“Zoek even een wijnbarretje, leuk…”, en hij komt met allemaal adressen diep in de Pijp of het Centrum, onmogelijk aan te rijden, laat staan parkeren… ”Dichterbij” roep ik… “Ik heb hier iets op de Ceintuurbaan, zal wel niets zijn”. I love de Ceintuurbaan, echt waar, klein rauw randje vink altijd. We parkeren aan de overkant en lopen naast de hoek van de Tweede van der Helststraat Paulus binnen.

De kapper in de kelder is al dicht, de bar het kleine trapje op zeker niet en we ploffen neer op 2 lekkere banken (mooie uitdrukking, dat ploffen, doe ik natuurlijk niet, ik ga rustig zitten uit angst op schade…). Er komt een meneer aan de tafel, “Hi, ik ben Paul”, we krijgen een meer dan uitgebreide wijnkaart en ik ga direct naar de witte Rhône. Ik geloof mijn ogen niet; een Condrieu l’Octroi van Pierre Gaillard (F, 2020) voor de winkelprijs! Nog steeds best geld, maar ik vid het een koopje, en paul legt me uit dat al zijn goede wijnen een standaard opslag hebben van twee tientjes + BTW, in plaats van x 3, of x 4, of erger… Sympa!

Blijkt dat we elkaar kennen toen ik nog wel eens met Kraan in de ‘Europe kwam om te proeven en Paul daar chef roomservice was. Small world, en een small operation die Paulus want behalve dat hij maandag en dinsdag dicht is heeft hij alleen op donderdag t/m zaterdag hulp van een mevrouw, de rest van de week doet hij het alleen, inclusief het kleine snack-keukentje en de uitleg bij de aangeboden wine-flights (pre-selected mini proeverijtjes). Superleuke tent, met prima bitterballen uit de airfryer!

Wijnbar Paulus | Ceintuurbaan 348 | Amsterdam

maandag/dinsdag gesloten


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.