Omdat ik naar Guus Meeuwis zou gaan, en toen weer niet, en toen weer wel, en weer niet, moest er onderweg naar het PSV stadion wel geluncht worden vond Ferry. Zoeken, zoeken, zoeken, en dat is nog best lastig in Brabant, want vanwege de zondagslunch, die daar best hot is, is bijna iedereen op maandag en dinsdag dicht, en het is dinsdag.

Wiesen*, van Yuri Wiesen, in Eindhoven is wel open, en na de reservering 5 keer te hebben veranderd (2-4-5-8-3) komen we er om klokke 1 met zijn drieën binnen, zonder Ferry!

Wiesen zit midden in een winkelstraat (Kleine Berg 10) en is een klassieke pijpenla. Bar naast de voordeur, en keuken en w.c’s aan het einde van de zaak. Op het terras zitten 2 tafels al aan de voorgerechten, maar de mussen vallen vandaag niet van het dak dus we gaan naar binnen
We beginnen met een glas wit, Rueda sauvignon blanc van Mocen (E, 2016) en stukjes scheermes met dragon en gel van passievrucht, artisjok met rilette van lam, mayonaise en gezouten citroen, kroepoek met miso, schuim van kokos en furikake, radijs met hummus. Het is allemaal overweldigend goed, echt top.

De chef komt vragen of er restricties zijn of dat hij zijn gang mag gaan, en we kiezen voor het laatste en hij maakt het volgende;

gazpacho/watermeloen/feta/granité komkommer

nieuwe haring/aardappel/bietjes/haring kaviaar (tja…, het is dinsdagochtend en die middag wordt pas het eerste tonnetje in Scheveningen geveild, een kniesoor)

ceviche van corvina/rabarber/snijboon/radijs/olie lente ui

tarbot/Zeeuwse oester/vichyssoise/Anna gold kaviaar

Noordzeeschol/fregola/paddenstoeltjes/seldery/pompoenboter/hazelnoot

geschroeide langoustine/linguine/antiboise/basilicumboter

foie/appeltjes/reductie van Calvados/vanille (foto boven)

Anjou duif/boutje gestoofd/witlof/foie/jus naturel

aardbei Romanoff “Wiesen”

framboosjes/merengue/creme Suisse/lemon curd/lychee sorbet

Ik zal de superlatieven achterwege laten maar wat hebben wij die dinsdag godsliederlijk lekker gegeten. Alles was top. De smaken, de portionering, de service, mevrouw Wiesen, het was een topmiddag.

De rest van de foto’s staan op Facebook


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.