Je kunt je afvragen wat ik 3 weken na de kerst weer in La Douce France doe, hoog in de bergen, in de sneeuw. welnu, ik kan je vertellen dat ik deze week de skietjes in het vet laat (waar ze al een tijdje in staan), de lokale restaurants even vergeet en schrijf aan mijn nieuwe boek.

Ik zit “tout seul” boven op mijn bergtop, met laptop, wat naslagwerken en een voorraad eten en houdt een strak schema aan. Wekkertje om 7:00, achter de computer om 7:30, even de krant lezen en dan geholpen door wat (N)espresso’s zwengel ik de motor aan. Lunch tussen 1 & 2 en doe de laptop dicht om 19:00. Zwak muziekje op de achtergrond en gaan met de banaan.

Nieuw boek? Mijn uitgever heeft het als werktitel “Het Kookboek” gegeven wat ik zelf nogal pretentieus vind, alsof je hierna niets meer nodig hebt. Verder zou ik me er behoorlijk mee in de vingers snijden want het zou betekenen dat ik wel kan ophouden met schrijven…

Na 17 boeken was ik even klaar met “men neme en stoppen dat in de pan” en wilde meer op technieken, methodes, basis en ingrediënten ingaan, wat ik dus nu doe. Wat betreft technieken en methodes gaan we snijden, bakken, braden, vacumeren en staven, om maar wat te noemen, in de basis staan natuurlijk veel recepten en bij ingrediënten pak ik zo’n beetje alles uit de koeling en het keukenkastje en vertel daar in 5 zinnen wat over, en geef ik er, indien van toepassing, een receptje bij (5 bij knolselderij!).

Een superleuk project, alleen heb ik me een beetje vergist in de tijd. Als ik hier zaterdagochtend vertrek ben ik niet klaar hahaha, nog niet op de helft. Noest doorwerken dus, dan moet het er in november zijn (wat betekent inleveren kopij op 31 maart).

Nog even over de voorraad eten. Ik ben vrijdag naar Lyon gevlogen en in één streep naar Les Halles Paul Bocuse gereden, een aanrader. Bobosse voor charcuterie, maison Rolle voor superbe zalm, Cast voor hemelse choucroute en Mons (MOF) voor de nodige fromage. Nog wat wijntjes onderaan de berg in Moutiers gehaald en ik kom de week wel door. I’ll keep you posted!!


Reacties

  1. Door Pieter

    Wordt het boek voor mij. Write on…write on!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.