Ik ben door Warchild gevraagd een kerstmenu te bedenken wat dan in december wordt verspreid over Nederlandse scholen. Met 9 makkelijke en vooral lekkere recepten kunnen vaders en moeders thuis met hun kids aan de slag zodat die dat weer met hun klasgenoten kunnen opeten tijdens het jaarlijkse kerstdiner wat veel scholen organiseren.

Recepten schrijven is niet heel moeilijk voor mij, ik heb er al 16 boeken mee volgeschreven, en ik moet zeggen die verkopen lekker, maar recepten die kinderen niet alleen lekker vinden maar ook met een beetje hulp zelf kunnen maken is geen sinecure, en dan wil Warchild ook nog wat raakvlakken hebben met de landen waar ze in opereren.

Om de maakbaarheid te testen hebben we een paar weken geleden met 6 kinderen proefgekookt in de prachtige nieuwe keuken van ChaudDevant, mijn vriendinnen van de kokskleding in Amsterdam.

Een geweldig feest waarbij de gele room tegen het plafond zat, de cheesecake perfect is gelukt, de kippenboutjes erin gingen als koek en de banaan-ananas-jus d’orange-kokosmelk smoothie gretig aftrek vond.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.