In Spanje wordt er door ons altijd veel gekookt a la casa (door mij dus) en het liefst buiten. Vanwege het brandgevaar is houtskool-grillen uit den boze dus staat er een electrische grill van Weber (die ook goed kunnen fikken als je hem niet regelmatig schoon maakt). Voor de lunch gaan er vaak Iberico salchichas (worstjes) of mini-hamburgertjes op, ’s avonds regelmatig een steak van het Rubia Gallega ras (Galicisch blondvee) en dan graag niet al te lang gerijpt.

Ik koop mijn vlees sinds jaar en dag bij slagerij Plana in Rosas, niet de goedkoopste maar by far de beste, en daar liep ik tegen wagyu uit Girona aan. Vlees van boerderij Parlaba, van Spaanse moederkoeien die geïnsemineerd worden met Japans wagyu-zaad. Plana verkoopt 2 “cuts”, ik ga voor de entrecôte die beste “marmering” heeft.

€ 69 per kilo, niet gering maar een schijntje voor wagyu weet de kenner. De smaak…? Fantastisch, evenals de bite, het vlees smelt op de tong… na 2 x 2 minuten op de grill en 10 minuten rust. 1 nadeel…, ze hebben niet veel koeien en het duurt 6 jaar om er een te fokken en af te mesten.

Wagyu d’Emporda | Parlaba


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.