Ik was gisteren op een vleesfeestje. Eijmert Teekens heeft met Inmerc en een aantal topchefs een geweldig vleesboek gemaakt. Ron Blaauw, Beluga, Auguste, Cees Helder, Jonnie Boer en ga zo maar door, iedereen heeft meegwerkt, en de helft was er. Het feestje was bij Chateaubriand op de Centrale Markt en briljant georganiseerd. Glaasje champagne van Deutz, kaasjes van l’Amuse, vleesje van Chateaubriand (gebarbecued door Henk Tuyn), zoetje van van Wely en koffie van Palombini. Mooie woorden van Cor van Zadelhoff, die meer van vlees af weet dan Eymert van onroerend goed (Cor zijn vader was slager!) en verder even bijkletsen met o.a. Alain (Caron) die dezelfde middag al vertrok naar de Limoux.
Voor wie het niet weet, de jaarlijkse veiling van Toques & Clochers is dit weekeinde, en schrijver dezes gaat weer mee. Het wordt dit jaar een nog wilder feest dan vorig jaar, niet alleen omdat Jonnie Boer zondag het diner kookt (met o.a. Lucas Rive, Martin Kruithof en zijn eigen Sidney), maar ook omdat Ron Blaauw dat zaterdag voor ons doet, we met meer dan 100 man uit Nederland komen, en het op alle fronten ongewtijfeld weer perfect georganiseerd wordt. Ik heb er ontzettende zin in!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.