Onderlaatst aten de vrouw en ik bij Rauw in Amersfoort. Een bedrijfshal middenin een industriegebied, omgebouwd tot slagerij, keuken en restaurant, parkeren voor de deur, helemaal ideaal. Dit deel van Amersfoort ligt exact 18 minuten buiten onze postcode en is eigenlijk dichterbij dan Amsterdam, en, heel belangrijk, geen stress.

Stress is er ook niet bij Rauw, ze serveren daar de lekkerste ribeyes, van Dubbeldoel koeien, en die hebben niets aan stress, moeten juist lang rusten.

Vooraf, na een heerlijk bordje ham, een “eigen” vitello tonato. “Sorry, eigen..?” vraag ik aan uitbater Maarten… “Ja, ik zal het maar eerlijk vertellen, maar ik heb 12 jaar geleden jouw oranje boek (Smart Cooking 1) gekocht en maak al jaren jouw vitello…” Hahaha, superleuk toch, wat een compliment. De vitello is superlekker, maar wijkt af van het origineel bekent Maarten met het schaamrood op de kaken, “we hebben de kappertjes gefrituurd, sorry…”. Niks sorry, een verbetering zul je bedoelen, vandaar dat ik die er nog even bijdoe (kwa bereiding bedoel ik).

Topavond, as always.

Recept Afdrukken
Vitello Tonato
Maaltijd voorgerecht
Keuken Italian
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd voorgerecht
Keuken Italian
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de kappertjes goed onder de koude kraan (wordt vaak in potjes verpakt met goedkope azijn), knijp goed uit en laat 2 uur drogen tussen keukenpapier.
  2. Frituur de kappertjes al roerend in een klein steelpannetje met olie van 220ºC in enkele minuten krokant (ze moeten open gaan staan), laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met zout.
  3. Smeer de fricando in met de olie, zout en peper en braad haar 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
  4. Meng in een keukenmachine of met de staafmixer tonijn met mayonaise en sherry en breng op smaak met zout en peper.
  5. Snijd de fricando in zo dun mogelijke plakken en beleg hier de borden mee.
  6. Bedek het vlees deels met de saus en garneer met de kappertjes, olijven en eventueel ansjovis. Maal wat zwarte peper over de vitello en serveer met toast van boerenbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.