Ik ben door mijn vriend Ferry gevraagd om mee te gaan lunchen en omdat het pist van de regen gaan we niet naar Visaandeschelde maar naar The waterfront dat tegenwoordig wordt uitgebaat door zijn zoon Danny. We zitten aan een heerlijke ceviche van kabeljauw als Michien van Vis belt met de vraag waar we blijven. “Shit, shit, shit…” zegt Ferry, “helemaal vergeten af te bellen”. Het is ondertussen droog dus binnen 10 minuten zitten we op het terras aan het Europaplein heerlijk aan de Saint Veran en vraagt de ultieme gastheer (Michiel zelf) of we de kaart willen zien of dat de nieuwe chef “dit is Marco” iets voor ons zal maken. We doen het laatste!

Er komt een schuimpje van biet met tartaar van spekbokking, appel, dille en wat kerrie en Parmezaan, waarnaast een kreeftensoepje” lady curzon”(soep Lady Curzon is eigenlijk een schidpadsoep op smaak gemaakt met sherry, schidpadeieren, worstjes van de darmen van de schidpad, en afgemaakt met room…).

Zeebaars met burrata en vinnaigrette van karnemelk.

Rauwe kabeljauw met ponzu, gebakken gamba en kimcheemayonaise.

Gerookte paling in het groen, met erwtjes en asperge, en een beurre blanc van waterkers en Noilly Prat.

Gebakken oktopus met puntpaprika en chimichuri.

Het is een groot feest! Als de rest van de gasten aan het dessert zitten komt de baas er even bijzitten en proeven we nog een glas Pinot Noir Directors Cut van Coppola (USA, 2018) en gaan we over tot de orde van de dag, waar vindt in het najaar de jaarvergadering van de G6 plaats…

Visaandeschelde | Scheldeplein 4 020-6751 583 | dagelijks open


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.