Een gouden tip, Villa Más, zowel van hoofdstedelijke chef RvO als van schoondochter in spé CT. Van de eerste mocht ik de info beslist niet delen, van de laatste wel, dus Car, here we go…

Villa Más ligt pal aan het strand van San Feliu de Guixols dat op deze zondagmiddag werkelijk overvol is. Zo ook het terras van Villa Más, wat ook echt een villa is tussen alle pizzeria’s, en goddank is er een privé-parking achter de zaak waar nog 1 plekje onder een boom is. De ontvangst is prima, we krijgen een kuttafeltje maar kunnen gelukkig wisselen naar een iets betere, en dan heb ik het over het uitzicht, niet over het comfort. Er komt water, er staat een blok hout met een QR-code op tafel, da’s het menu, en er komt een wijnboek van 60 pagina’s. Tot zover niets geks…

60 pagina’s… Ja, 60, give or take, want meneer Villa Más is gek op wijn en heeft kennelijk alle ingangen dus de kaart puilt uit van de schatten en dan vooral op gebied van LDF (ik bedoel La Douce France). Het is ongelooflijk, 2 pagina’s Meursault, 2 pagina’s Pulligny Montrachet, 1 pagina Chassagne, ik heb nog nooit zoiets gezien want…., lieve mensen, alles wordt verkocht voor de inkoopprijs + € 25. Meneer Más gelooft in veel gasten die lekker moeten drinken, beter 100x € 25 dan 6 x € 100 maar door zijn connecties weet hij ook nog eens alles te kopen waar Nederlandse importeurs met moeite 2 kistjes onder hun beste klanten van kunnen verdelen. Coche Dury…, 1,5 pagina hahaha. Enfin, daarom mocht ik dit niet delen, maar jullie gaan het toch niet allemaal opdrinken, en zo leuk is Villa Más ook helemaal niet.

We bestellen wat gerechtjes om te delen, ‘para piquar’, waaronder een waanzinnige tomaatsalade uit eigen tuin. Ze kweken zelf 63 verschillende tomaten, en de salade, minimaal 2 personen, bestaat altijd uit 13 verschillende tomaten, de goddelijke Spaanse witte ui, kleine zaadjes, basilicum en mooie olijfolie. Een feest!

Er is nog een feest, en dat zijn de mosselen in een Thaise curry (zie boven). Ongelooflijk lekker ook, daar steken de croquetas caseras de carna asada (kroketjes van gegrild vlees) een tikkie schraal bij af.

De tonijntartaar van de vrouw ziet er spectaculair uit, aangemaakt met wasabimayo en verstopt in shiso-bladeren maar ze vindt het teveel een crème-achtige puree in plaats van een tartaar, wat jammer is.

Mijn ‘ensalada rusa con gambitas de Palamos y piparras’, ofwel Russische salade met kleine garnalen en wat chili, is spectaculair lekker. Mooi creamy, niet te zwaar door het ontbreken van aardappel, echt kei-lekker!

En hier stopt het leuke deel van het verhaal, ondanks dat zoon Max met eerder genoemde Car nog aanschuiven voor een glas wijn, want het zijn zonder uitzondering geen aardige mensen bij Villa Mas. Okay, de vrouwelijke sommelier is te doen, misschien lag dat aan de Pulligny Montrachet ‘Clavoillon’ (F, 2018) die ik bestelde, maar van de maître die ons ontvangt, tot de runner, de waterbrenger, de bijschenker, de bord-inzetter en de mevrouw die met de rekening komt, ze zijn allemaal onaardig, tegen het onbeschofte aan. De vrouwelijke Maître, in een lichte flodderbroek en een hemdje, terwijl de rest in donkerblauwe lange broeken en shirts met lange mouwen loopt (± 34ºC in de schaduw), ik vermoed de dochter of vrouw van de baas, spant de kroon. Ik ga zeker nog wel een keer terug, voor de mooie wijn en die waanzinnige tomaten en ensalada Russa, maar niet voor de gezelligheid.

Restaurant Villa Más|Passeig de Sant Pol 95|Sant Feliu de Guíxols


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.