Boat & Co in Amsterdam-west, wat moet Ricardo (van Ede) dáár nu weer, denk ik bij mezelf als ik lees dat de Hangar door de begenadigde chef wordt ingeruild voor een nieuw te openen hotel in de Houthavens. Enfin, op zondagavond, ze zijn 3 dagen open, ga ik langs bij mijn oude vriend, ooit chef bij onze Juffrouw Jannie (en Graaf van het Hoogveen, Le Garage, Ricardo’s en noem er nog maar een paar…) om te kijken hoe het met hem is en misschien een paar gerechtjes te eten. We worden niet teleurgesteld.

Boot & Co is een prachtig hotel aan het water, voor short- en long stay. Elke kamer (er zijn er 82) heeft een fully equiped keuken maar toch komt er dagelijks een man of 40-50-60 beneden ontbijten, lunchen en straks ook dineren. Beneden in restaurant Vessel zijn de kleuren warm, en is er een kapitale haard gestookt op echt hout (hoe lang mag dat nog na het vorige maand ingevoerde rook-alert) en een royale bar. In maart komt er naast de keuken aan de zijkant nog een fine-dining gedeelte.

In de Hangar heeft de vrouw vorig jaar al naar eigen zeggen het lekkerste vegetarische gerecht ever (knolselderijsteak met gegrilde kool en paddenstoelen) gegeten, maar dat doet de chef vanavond dunnetjes over met geroosterde oerbiet met koriander, labneh, lente-ui en dukkah, gegrilde bosui met linzenhummus, chimichurri, venkel, vijg en za’atar, verrukulluke bloemkool van de BBQ met miso, spelt en peterselieolie, flespompoen met kikkererwten, geroosterde tomaat, summak en munt, èn met honing geroosterde pastinaak met ricotta, hazelnoot, zuurkool en zoetzure sjalot.

We zijn met zijn 4-en dus zodoende kunnen we vooraf ook nog proeven van de steak tartaar met caesar aioli en zeer oude Goudse kaas, en ceviche van makreel met avocado, komkommer en jalapeño. Alles is even lekker, geheel conform de verwachtingen. Brood is in veel restaurants nog al eens een sluitpost, boter al helemaal, maar niet hier, en de gefermenteerde zoetzure groentetjes ernaast al helemaal niet.

De aardige maître Bram beveelt ons de prima viognier l’Ostal Blanc famille J.M. Cazes (F, 2018) aan, van de chef moeten we aan de pinot noir van Maison Barboulot (F, 2018), die er bij ons een stuk beter beter afkomt dan bij Vivino (3,5).

Als hoofdgerecht houden we het simpel hahaha, zuurkool royal, met gegrild buikspek, rookworst en confit de canard, èn côte de boeuf met béarnaisesaus. Eerlijk eten met veel smaak, geen gedoe, echt Ricardo!!

Desserts slaan we over, we rollen naar buiten, klaar voor een nieuwe week. We komen snel terug, Bilbo!

Vessel | Revaleiland 500 | Amsterdam | bel 246 1599 | dagelijks geopend van 7:00 tot 22:00

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.