Het regent nieuwe zaken in Amsterdam momenteel en we worden getipt om naar Verlan te gaan. Verlan zit in de locatie van de oude Envy, destijds een van de zaken van mijn voormalige compagnon Bert van der Leeden en zijn IQ-imperium. Een zaak met een geweldig verleden waar zowel Nick Bril (The Jane) als Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot (212, de Juwelier en Bistro de la Mer) een onvergetelijke indruk hebben achtergelaten (en meer chefs). Envy heet nu Verlan en is onder de directie gekomen van de mannen van Helling 7 (Sander Ravesloot, Daan Bonsen, Tijn Nieuwenhuizen en Dirk Mooren). De laatste staat hier in de keuken en dat gaat goed (spoiler alert..).

We zitten voorbij de bar aan een ruime tafel en starten met oeufs mayonaise met ansjovis, ik ben d’er dol op.

De bitterballen die ernaast staan zijn prima en dat is dan ook meteen de enige dissonant van de avond, die ik later ook deel met de keuken. Als je zulk lekker eten maakt dan moet je betere bitterballen inkopen en gewoon een paar piek meer vragen… Ze zijn het met me eens, en nogmaals, ze zijn prima, maar de gerookte aardpeer met trompette de la mort, Belper knolle en waterkers die ik daarna krijg is helemaal te gek lekker, wauw…!!!

De zachte rooksmaak van de aardpeer, de paddenstoeltjes, er zit nog een gefrituurd stukje aardpeer op, en dan die kaas, echt super. De vrouw heeft gebakken coquille met duxelles (champignons), krokante kippenhuid en een paddenstoelen beurre blanc, ook lekker (maar niet zo lekker als mijn aardpeer).

Als pièce heb ik een heerlijk stukje gebraden eendenborst met zoete ui, bokchoy, aardappel, crème en jus van eend en sichuan,

maar het wordt lastig als ik de knolselderij en portobello, met crème van knolselderij, pompoenpitten en vega jus van Isabel proef. Ik dacht nog ‘laat ik nou niet 2 van die knolgerechten achter mekaar nemen’ maar dat had ik gewoon moeten doen…, tjemig wat lekker!

Bij het weggaan, we zijn momenteel niet van de desserts en al nooit van de koffie dus het verhaal houdt hier op, vraag ik nog even aan de keuken hoe ze die knol maken. Ik ga het binnenkort uitproberen voor thuis, keep you posted…

Weer een topadresje erbij…

Verlan|Prinsengracht 381hs|Amsterdam


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.