Eet deze venkel lekker met gremolata (klik hier voor het recept, staat onder de ossobuco)

Recept Afdrukken
Venkel in zoutdeeg
Maaltijd garnituur
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd garnituur
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng het zout met de eiwitten tot een soort nat zand. Houd van beide wat achter de hand om de substantie droger dan wel natter te maken.
  2. Verwijder de buitenste bladen van de venkelknol en smeer de knol in met citroensap
  3. Bedek een bakplaat of skillet met een laagje zoutdeeg, leg hier de venkelknollen op en bedek elke knol met zoutdeeg. Laat iets groen uitsteken.
  4. Zet de venkelknollen 30 minuten in een op 190ºC voorverwarmde BBQ (met klep, indirect) en laat daarna nog 10 minuten buiten de BBQ doortrekken.
  5. Serveer met gremolata (staat bij de recepten onder de ossobuco).

Reacties

  1. Door Remko

    Kun je het zoutdeeg na de bereiding nog ergens voor bewaren/gebruiken, of is dat door het eiwit niet mogelijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.